Online Reputation Management

Hoe wordt er over uw producten en diensten geschreven op internet? Hoe groot is het effect van negatieve uitingen over uw bedrijf online door consumenten? Bent u op de hoogte van uw online reputatie? Is een online reputatie positief te beïnvloeden?

Wat is een Online Reputation?

Het internet biedt vele platformen waar klanten hun ervaringen met uw bedrijf kunnen delen. Bijvoorbeeld op consumentenfora, op netwerksites en in blogs. Zoekmachines presenteren ook deze geschreven ervaringen in hun zoekresultaten wanneer er naar informatie over uw bedrijf, product of dienst wordt gezocht. De toon van deze ervaringsverhalen, beoordelingen en meningen bepaalt grotendeels hoe (potentiële) klanten over u denken.


Groot platform voor meningen

Nog niet zo lang geleden boden verjaardagsfeesten en andere privébijeenkomsten de uitgelezen kans voor ervaringsdeskundigen om hun mening over bedrijven en producten te spuien. Aan deze kleinschaligheid en beslotenheid is een einde gekomen met de komst van internet. Vandaag de dag zijn er ontelbare online kanalen waar iedereen zijn mening anoniem kan ventileren, al dan niet gefundeerd. De positieve- en negatieve eraringen zijn binnen enkele seconden opvraagbaar.

Online reputatie in kaart

Websites, fora, blogs, sociale- en zakelijke netwerksites, Twitter, allemaal bieden ze een open podium voor mensen om hun ervaringen te delen. Het is van groot belang op de hoogte te zijn en te blijven over wat er over uw bedrijf, medewerkers, producten, diensten en service wordt geschreven online. Zo brengt u uw online reputatie in kaart. Aklik ondersteunt u in uw zoektocht naar de plaatsen waar over uw bedrijf gediscussieerd en geschreven wordt. Om vervolgens te zorgen dat u te boek komt te staan als een betrouwbare partner, die openstaat voor kritiek en in gesprek blijft met zijn klanten.

Aklik en Online Reputation Management

Het vertrouwen van de consument, maar ook van leveranciers, zakelijke afnemers en partners kan ernstig geschaad worden door negatieve publiciteit. Aklik heeft de juiste tools en kennis in huis om uw online reputatie op geloofwaardige wijze te beïnvloeden.

Wat kan Aklik voor u betekenen?

Aklik brengt exact in kaart waar en hoe er over uw bedrijf, producten en diensten wordt geschreven op het internet. Vervolgens stellen wij een stappenplan op om de positieve berichtgeving te versterken en de kracht van negatieve uitingen te verzwakken en om te buigen. Uiteraard zet Aklik alleen geloofwaardige methoden in om uw online reputatie te versterken en te beschermen.

Aklik nodigt u van harte uit contact op te nemen voor een oriënterend, vrijblijvend gesprek over uw online reputatie.