Facebook Marketing

Is Facebook interessant voor bedrijven of alleen voor particulieren? Hoe werkt adverteren op Facebook? Hoe bepalen en vinden wij onze doelgroep op een sociaal netwerksite?

Wat is Facebook?

Facebook is een sociaal netwerksite die over de hele wereld wordt gebruikt. Personen, bedrijven, organisaties en clubs kunnen er een profiel aanmaken. Gebruikers kunnen onder andere foto's delen, onderling berichten versturen en nieuwe Contact en leggen. Facebook telt ruim een miljard gebruikers wereldwijd.


Doelgroepen te definiëren

Sociaal netwerksites mogen zich verheugen op een groeiend aantal gebruikers. Facebook heeft ruim 1,65 miljard gebruikers wereldwijd. Deze gebruikers zijn in te delen in doelgroepen op basis van bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, locatie en interesses. Dit maakt mogelijk dat u Facebook doelgericht kunt inzetten om te adverteren.

Communiceren met gebruikers

Facebook biedt twee verschillende manieren van adverteren, door middel van standaard advertenties en zogeheten 'engagement ads'. De standaard advertentie bestaat uit een korte tekst met afbeelding. De engagement ads stellen u in staat met gebruikers van Facebook te communiceren, er kan een video of een online enquête toegevoegd worden en er kunnen samples aangevraagd worden. De marketingspecialisten van Aklik kunnen u exact uitleggen welke advertentiemogelijkheden Facebook te bieden heeft.

Aklik en Facebook

Aklik is bekend met de doelgroepsegmentatie van Facebook en weet exact op welke aspecten er geselecteerd kan worden. Wij weten wat uw concurrenten doen, hoe u uw naamsbekendheid vergroot en merkentrouw bewerkstelligd met behulp van Facebook.

Wat kan Aklik voor u betekenen?

Na een kennismaking met uw bedrijf, producten en diensten weet Aklik feilloos uw doelgroep op Facebook te bepalen. Samen bepalen we of u een campagne inzet waarbij u betaalt per klik of per keer dat uw advertentie gezien is. Aklik presenteert u de verschillende manieren waarop er geadverteerd kan worden op Facebook en maakt inzichtelijk welke wijze voor uw bedrijf het meest doeltreffend is. Uiteraard zorgen wij voor het monitoren van uw campagne en zijn de resultaten inzichtelijk.

Aklik nodigt u van harte uit Contact op te nemen voor een oriënterend, vrijblijvend gesprek over de advertentiemogelijkheden die Facebook te bieden heeft.